tisdag

Dagen innan ledighet! Det var inte lika jobbigt att gå upp imorse när man visste att imorgon och 5dagar framåt får jag sova längre :)

Nu sitter jag på jobbet och försöker få tiden att gå fortare så man får åka hem någongång :P Får se om det blir kör med mamman ikväll.. lite stressigt är det. borde packa.. men vill ju gärna sjunga med mamma, det är ju vår grej :) men vi får se hur det blir :)

Igår körde jag mitt jobbiga medelpass på friskis som vanligt, var dock inte lika kul som vanligt... Men det var nog mest för att jag egentligen bara ville vara hemma, var inte alls motiverad.. Då brukar det bli extra tungt. Men jag klarade mig igenom passet och var nöjd med mig själv efter att jag faktiskt gick när jag inte var sugen :) klapp på axeln! :)

Efter en snabb middag åkte jag och pojken till the city gross för att handla inför sälen (såg nästan ditt hus ninisen! :) ). Påskmat och massa annat nödvändigt blev det. Jag var rätt trött men jonas flummade runt så kul hade vi :)

Kom väl hem runt 9.. då blev det te,scrubs och choklad innan sängen ropade. En mycket bra måndag må jag säga :)

Och nu är det tisdag som sagt... 5h kvar innan man slutar... inte jättelångt...eller? imorgon vid den här tiden packar jag säkert för fullt :) Jonas ska på en föreläsning innan vi packar in oss och maria-majan i bilen och drar från stan. Sen ska man äntligen få använda sina längdskidor lite! har ju hittills bara fått använda dom en gång. Så här ska skidas! :)

Hoppas Andrea tussens knä har läkt lite så hon också kan åka lite, vore trist annars! Ska prata med damen senare idag för en uppdatering på läget :)

nej nu ska jag fortsätta försöka få tiden att gå fortare... hur nu det ska gå till... men jag jobbar på det! :D


<3

Usch..

..vad dålig jag har varit på att skriva här de senaste dagarna. Ber så hemskans mycket om ursäkt :) Här kommer lite uppdatering på den hektiska helgen som varit.

Fredag: Min lediga dag :) En mysig start med massa kramar från pojken. När han åkte till skolan åkte jag till gymmet. Där klarade jag min utmaning som jag haft för mig själv ganska länge men som jag varit för feg för att testa. Jag sprang 1 mil! :D Jag var väldigt nöjd och glad när jag efter 55min sprungit den där jäkla milen som jag jobbat för så länge.. iofs har jag kanske klarat av det ganska länge nu egentligen.. men har som sagt inte vågat prova om jag faktiskt klarar det.. Men nu vet jag att jag kan! Klapp på axeln! :)

Efter gymmet så mötte jag upp pojken igen och så tog vi en mysig fredagslunch tillsammans. Sen traskade vi hem och degade framför några scrubs avsnitt i någon timme. Efter det var det bara att göra sig i ordning för en helkväll med Ninisen :D Åkte hem till henne och där lagade vi 3-rätters (Toast med löjromsgrejs på, haloumi-sallad, marängsviss (eller hur det stavas) med egengjord chokladsås: Mörk choklad och grädde, Gott!!!), pratade, skrattade och småglodde på tv. Ända till ninas pojke kom hem och min pojke hämtade mig. En perfekt fredag på alla sätt och vis! :D

Lördag: Jobbade sista dagen på systemet. Rolig dag på jobbet, sorgligt när jag kom på att det var sista dagen. Men man får se vad som händer i framtiden :) Efter en helt galen sista-timme på jobbet, där även pojken som kommit för att hämta mig fick hjälpa till på ett hörn, åkte vi hem en lite liten stund. För att sen köra ut till ekerö hem till pojkens föräldrar :) Senast vi var där var i januari så vi gasade på lite extra för att komma ut så fort som möjligt! :D

När vi kom fram blev vi bjudna på middag (såå gott!) och pratade och bara hade det bra, hela familjen var hemma också vilket ju var otroligt kul!! :) Så fick vi ju träffa Leo igen och jösses vad stor han har blivit!! (Familjens hund) Han har vuxit till sig till en liten björn! Så söt och snäll och duktig han har blivit! En riktig mysunge! :D
Kvällen avslutades med alldeles för mycket glass vilket egentligen aldrig är helt fel :P

Söndag: Jag slog upp mina blå klockan 07.15 och var mycket pigg, efter en något sned blick från jonas tvingade jag mig att somna om och sov i något som kändes som en evighet. När jag slog upp ögonen igen nästa gång och efter att ha väckt jonas genom att småstirra på honom sa jag att "nu mååste klockan vara jääätte mycket!!", Jonas tar trött upp telefonen och konstaterar att klockan har blivit så mycket som 07.45.. men då hade jag sovit klart och en (kanske inte bara glad) pojke hade också sovit klart tyckte jag :P Så vi pallrade oss upp och hade
en riktig mysfrukost med hela familjen. En mycket bra star på dagen! :D Efter frukost blev jag däremot vääldigt trött igen... och lyckades somna igen när jag och pojken satt och glodde när lillbror spelade spel på sin allt för stora tv (vi är inte alls avundsjuka! :P ). När jag återigen vaknat till liv tog jag, pojken och systeryster en långpromenad med leo i skogen, sen blev det en stund på motionscykeln för att bränna lite extra. För eftermiddagen skulle ägnas åt födelsedags fika då jonas föräldrar har fyllt/fyller år! :D Hurra hurra! :)

Vid 15-tiden kom släktingarna och det blev kalas med massa kakor och tårtor och prat och skratt :) väldigt lyckat och mysigt! soom vanligt! :D Efter kalaset så packade jag och jonas in oss i bilen och åkte hem till mina föräldrar och blev bjudna på årets första (för oss iaf) grillning :) Så vi blev som sagt bjudna på ännu en god, mysig och trevlig middag!  Vi stannade hemma hos mammsen och pappa till ganska sent innan vi packade in oss i bilen igen och åkte hem till oss, helt slut men vääldigt glada och nöjda! :D


Nu blev det ett vääldigt långt inlägg... så går det när man är dålig på att uppdatera :P

Idag är det måndag och jobba jobba som gäller.. sen hoppas jag hinna lite träning (mitt favvopass är ju ikväll!!) innan vi ska handla massa mat inför sälen! på onsdag åker vi! nedräkningen har börjat! :D

ojojoj.. mycket som har hänt och mycket som kommer hända! :) sånt är livet, full rulle!

Nu ska jag sitta och tänka på helgen och bara le åt allt roligt jag gjort! :D förhoppningsvis kommer det upp lite bilder sen också så ni får see lite av helgen också :)

Ha en kalasdag!


<3


the våffelday

Dock blir det nog inga våfflor idag.. jag och pojken sparar det till en annan dag då det blir lite ont om tid idag. Ikväll är det möte med alla in the hus, föreningsmöte eller vad man kallar't :P
Känns väl lagom spännande men jag och pojken får väl göra det så roligt det går :)

Igår vart det en riktig myskväll, efter lite shopping med Anjelica och massa uppdatering om vad som händer i livet.
Jag gjorde tacos och till det blev det grace, alltid lika bra!!! Efter grace blev det scrubs, som även det alltid är lika bra!!, med pojken och massa glass :) Kändes som en fredag, lite vardagslyx helt enkelt ;) 

Idag är solen borta igen.. det är ett riktigt filmtittar-väder... synd bara att man jobbar och inte kan sitta hemma och bara mysa i soffan med massa film och annat gott.. Meen här ska jobbas för brödfödan! :)
Efter jobb blir det promenad med pojken, sen möte med huset som sagt. Och efter det är det ELLE-kväll på topshop med Andrean som gäller! Ska bli spänannde.. får se om jag kan gå där en hel kväll utan att handla... skulle inte troo det :P Igår blev det som sagt lite mer kläder inhandlade, hihi :) det blev lite basplagg i olika färger, aldrig fel bara rätt! :P

Sen har jag en ledig fredag att se framemot också :)

Vad ser du framemot idag??


<3

våren är här! (för att stanna?)

Jag hoppas verkligen våren är här för att stanna nu! Solen skiner och det är så varmt så man kan stå ute utan jacka, en stund iaf :P lyckades få mig en kvart sol på lunchen! Häärligt! Stod där i mina jobbtofflor och en kofta och bara njööt! :) Som sagt, nu får våren mer än gärna vara här för att stanna!

Igår blev det ingen kör. Mamman var lite småkrasslig så vi kör nästa vecka istället :) krya på dig mamma! :)

Jag körde ännu ett medelpass istället, och det var ungefär lika jobbigt som i måndags :p Men är nöjd med att vara igång igen efter förra veckans träningslöshet. :)

Något som jag tycker är bra för att hålla mig peppad till att gå och träna är att för träningsdagbok. Det har jag hållt på med från och till sen jag började träna. Jag blir glad av att få skriva upp när jag varit duktig. Och om jag någongång känner mig som att jag inte tränat på evigheter, kan jag bara ta upp dagboken och bläddra lite och se att jag varit duktig :)
Jag tränar på friskis&svettis, och har nu nyligen hittat en sida (www.traningsdagboken.org) där man kan lägga upp träningsschema och föra dagbok m.m (har inte hunnit utforska den så jättemycket än). Me lika a lot! :) Det läggs automatiskt in där när man har varit på friskis iom att man drar sitt kort, så alla pass man kör eller varje gång man gymmar, hamnar det i ens dagbok. good stuff som sagt :)
ett litet tips bara. :)

Nu är det btw bara en vecka kvar till sälen! :) ska bli väldigt väldigt skönt!


<3

tisdag

Och snö snö snö... suck! Men som sagt snart kommer våren vare sig man vill eller inte! Jag vill gärna att den kommer hit ganska fort :P

Igår körde jag passet på friskis igen som jag skrev om förra veckan. Helt galet jobbigt igen!! :) Men väldigt skönt att gå och träna igen. Träningen låg nere förra veckan.. jag var alldeles för trött och utvecklade ju mina första migrän-attacker (som jag hoppas var bara något dumt som min kropp provade och inte tänker framkalla igen).. men nu hoppas jag vara igång igen :) Det är verkligen skönt med pass när man ska komma igång. för man behöver bara gå dit och så säger någon åt dig vad du ska göra. Me like! :) Då behöver man inte bestämma själv vilket för mig antingen slutar i att jag gör för mycket eller för lite när jag inte är på humör :P

så egenträningen på gymmet får nog vänta en eller två veckor :)

Igår kom jonas syster på middag, mycket trevligt! :) Hon bjöd in sig själv och det var ju alldeles kanonbra av henne! så nu ska vi bjuda in oss hos henne när vi hittar en lucka framöver :)
Det blev wok till middag och en stor fruktsallad till efterätt :) mums mums!

Idag är det kör igen, som varje tisdag, med mammi :)

Uppmuntran till alla idag: Andas med magen och sträck på er! ;)


<3

tävling

Sitter här och är lite lagom sötsugen... och hittade en tävling som skulle kunna stilla det begäret (i framtiden) :)
Så nu är jag med och tävlar om en receptbok: Muffins




http://mosterbakar.blogspot.com

Mums mums! :)


<3


snösöndag..

Vart tog våren vägen!! Såg den juh igår! inte fick man njuta av den eftersom man var på jobbet.. sen när man blir ledig då snöar det! Ibland är det orättvist! :p

Men gårdagen var kalas även om jag jobbade, det var kul på jobbet så dagen gick ganska fort. Sen var det hem och slänga i sig lite mat och välja kläder alldeles för länge (som vanligt!! bara jag som har det problemet??) sen iväg till maria-maja för lite fökväll innan vi gick till Snaps för partey :) Kvällen var riktigt rolig och vi dansade och dansade! Dansade i över 1h i sträck utan paus.. sen satte jag mig ner... dumt... då kände jag hur ont det gjorde i fötterna och hur trött jag var efter en lång dag.. meeeen kvällen blev lyckad! :D ganska tidig hemgång men jag hade kul hela kvällen! :) Tack för igår alla inblandade :)

Idag har varit slapparnasdag :P men nu ska jag ch pojken in och kika på en kamera, wihuuu! :D, sen blir det bio med maria. Alice i underlandet :) Har höga förhoppningar! :)
En mysig dag helt enkelt, så det gör nog inget att det snöar :)


<3

jobba jobba sen kalas

Så ser min lördag ut. Nu ska jag borsta tänderna sen springa iväg.
Hoppas ni får en ledig lördag! :)

<3

köpa eller inte köpa



Det är frågan......

vad tycker du?


<3

grattis mamma! :)

Idag fyller mamma år! Hurra hurra hurra hurraaaaa! badabam bam bam baaaa! :D Man måste alltid lägga till en fanfar det sista man gör när man har sjungit och hurrat! Jag har alltid fått en trumpet fanfar av pappa (bör tilläggas att min pappa inte äger en trumpet men han gör sitt bästa för att låta som en :P ) varje födelsedag, det är sånt man aldrig blir för gammal för! :)

Igår hann jag med nästan allt jag hade planerat. Började dagen med att dammsuga lägenhete vilket fick räknas som städning :p Sen kom mamma och hämtade mig så åkte vi och storhandlade. Alltid lika kul att storhandla med mammsen :D Efter några timmar på coop bar det av hem igen. När jonas kom ner till bilen för att hjälpa till att bära upp varorna tror jag han tappade hakan några sekunde och han frågade om allt verkligen var till oss.. och ooooh yes! det var det! :D Vi fick nästan in allt i frysen.. köttfärsen ligger fortf i kylen så ikväll blir det någon form av köttfärs :p
Efter lite lunch gick jag och pojken och hämtade mitt paket från h&m :) Sen traskade vi upp till centrum och jag lyckades shoppa lite också! :) ett par finfina vårskor och lite kläder, kanske kommer det en bild... den som lever får se :P

Efter shoppingen var både jag och pojken helt slut så vi mötte upp mamma som precis blivit nyklippt och slingad, myyycket fint!! och pappa som kommit för att möta upp, så fick vi skjuts hem :)

Jag hade ju en sak till som skulle göras.. skulle träna... men när jag kom hem så bröt en helvetisk huvudvärk ut och sen började jag må illa och ville bara sova.. inte ens två alvedon ville få den lilla saken som hade flyttat in i min panna att sluta banka.. sen lyckades jag nog få lite feber ett tag också... men efter loppet av typ 4 timmar hade allt gått över och idag mår jag återigen bara bra :) Men träningen fick som sagt utebli igår :P

Men annars hann jag med allt jag hade på min lista :) Klapp på axeln!

Idag är det jobba jobba som står på listan, vad står på din "att göra" lista idag? :)


<3

ledig!

En ledig dag såhär på en torsdag! Det är ju inte helt fel :)
Det som borde bli gjort idag är:


* Städa
* Träna
* Handla mat
* Hämta ut paket från h&m

Vi får se hur duktig jag orkar vara idag... kan också bli en allmänt seg dag framför tvn också... den som lever får se :)

<3


mätt och nöjd! :)

Ååååh så mätt jag är! Och åååh så god middag jag har ätit! :D
Det blev ett recept á la Andrea (andreakarolina.blogg.se) och det blev så otroligt gott! haha! Det är det enda jag och pojken sitter här och säger:

Jag: gud vad gott det var!

Pojken: Ja verkligen!

Jag: Och vad lätt det var att göra!

Pojken: Ja och så gott!!

Jag: Ja verkligen!!

osv osv... :P haha! :)

Den underbara maten bestod av kokt potatis, en stor sallad och lax som vi lagat i ett foliepaket med vin, salt, citronpeppar och sesamfrön :)

Fisken la vi först i ett foliepaket med lite smör i som vi vikt ihop till någon slags "box", sen var det bara på med kryddor (vad man känner för och har hemma) och så över med lite vin (så mycket man känner för ;P) sen vek vi ihop paketet och så skjuts in i ugnen, 200 grader i 20min, sen var det klart! :)
Rekommenderar det verkligen! :)
Tack Andrea tussen för receptet! :-*







Mums!

Ikväll blir det grace! Älskar den serien! :)
Och gissa vem som är ledig imorgon?? wiiiii! :)


<3


ge mig sol och kameratips! :)

Så har vi onsdag, en mulen sådan... vart tog solen vägen? Om någon hittar den så säg till, och skicka den även med expressfart till mig så skulle jag bli yyytterst tacksam :)

Igår var det kör igen som sagt med mor min :) Det är riktigt kul att ha en hobby med mamma! Och speciellt bra är det nu när man har flyttat för man vet att vi åtminstonde ses varje tisdag. Vi går i Caroline af ugglas kör "alla kan sjunga". Mamma drog med mig på en prova på gång för några veckor sen, och efter det var vi fast. Caroline är riktigt rolig att ha som körledare och det är en väldigt stor kör så det hörs inte att man kraxar som en kråka :p
mycket mycket roligt! Har de senaste gångerna varit ganska trött dock.. vilket har gjort att det har känts sådär och man vill inte riktigt släppa loss.. men igår var jag faktiskt ganska pigg och tog i ganska bra :)
Konsert kommer senare i vår :)

Nu sitter jag här i kamera tankar... vill verkligen köpa mig en kamera... men vet inte riktigt vad jag ska satsa på.. hum hum hum... antingen en liten en som slinker med i fickan vart man än går... eller en större systemkamera som troligtvis är roligare att ha å göra med... men jag veeet inte... helst vill jag ju ha båda ;P men tyvär äger jag inga guldbyxor så det kanske inte riktigt går :p
Gaaah! vet inte hur jag ska göra! Någon som kan ge mig ett tips? pliiiiiiiiiiiiiiiiiis :D

så idag ber jag alltså om två saker:

1: Ge mig sol

2: Tipsa mig om vilken kamera jag ska lägga pengar på 




<3

ny måndagshobby!

jaevlar vilket otroligt jobbigt men kul medelpass jag var på igår!! Skulle ha tränat med Andrea (andreakarolina.blogg.se) igår men tösabiten hade gått och blivit sjuk så hon fick stanna hemma och vila. Synd men bra, man ska icke träna när man är sjuk! Även om jag själv kan vara dålig på att lyssna när man inte ska träna.. men försöker bli bättre.. aaaaanyhoooow :p Jag gick då på ett medelpass och jääklar vad jobbigt det var! Andrea och jag har beklagat oss lite över att det har varit lite segt på medelpassen, låtarna är för lugna och övningarna har varit tråkiga.. men igår då.. nu har jag hittat medelpasset som är helt tvärtom! Låtarna var peppande och braa och övningarna var förjäkla jobbiga! :D jag var såå glad när passet var över, både för att jag hade haft kul och för att det äntligen var över, hade inte klarat mycket mer då :p haha! :)

Så jag vet vad jag gör klockan 5 nästa måndag!! :D


Efter passet traskade jag hem till pojken och vi gjorde en kalasgod tonfisksallad. Sen testade vi ett nytt spel på ps3'an; littlebig planet :) såååå mysigt spel!
Efter lite spelande blev det scrubs tills vi märkte att nu är Katarina trött och borde sova för hon kan inte hålla ögonen öppna och tycker att det är väldigt rörande att dr cox är så snäll fast han är en så hårding, fällde nästan en tår för den sakens skull.. såååå det fick bli tidig kväll, i säng till nio. Myycket skönt! Tur man har en pojke som ser när det är dags att stoppa mig i säng :p


Idag är det tisdag, en solig sådan, och ikväll ska jag och mammsen på kör igen och sjunga av oss lite. Skoj skoj! :D

Vad ska du göra denna tisdag? :)


<3


längtar efter sommar!

Vem gör inte det egentligen just nu, det känns som om man längtar extra mycket i år eftersom vi har haft så otroligt mycket vinter. Om man kan säga så :p Men med så mycket snö under så lång tid skulle det sitta fint med lite vår och sommar nu. Visserligen har jag ju precis återupptäckt hur otroligt mysigt och kul det är att åka längdskidor... och man kan ju kanske inte ha både sommar och längdskidsväder... men är det inte så att man alltid längtar efter det man inte ha för tillfället, sån är jag iaf :p

Just nu längtar jag iaf efter att sitta på balkongen i eftermiddagssolen och bara njuta av värmen! Men just nu är det så mycket snö på vår balkong att vi inte ens kan öppna dörren.. :(

Någon annan som längtar efter det? :)


<3

Söndagsfirande

På fredag (19/3) fyller mammsen år! Hurra i förskott! :D
Då inte alla skulle vara lediga på fredag eller nästa helg så åkte vi ut i i går och firade lite i förskott :)
I present fick hon ett par nya längdskidor, samma paket som jag, Jonas, Patrik och Mia köpte för en vecka sen :) Så vi tog med oss våra skidor och åkte hem till Ekerö och åkte en långtur på isen med mammsen :D Det var verkligen jäähhääätte mysigt! Det var soligt och lagom kallt och det blåste inte överdrivet heller :)
Vi skidade väl runt i nästan 1 timme och vi stannade också till och tog en sedvanlig fikapaus med varm choklad, bullar och marabouchoklad :D

När vi kom hem igen så blev det jättegod middag; Sjömansgryta. Och sen fika med chokladkaka och toscakaka och en omgång yatzy som födelsedagsbarnet vann! :)

En riktig myspys söndag :)










<3


lördag

Efter jobbet i lördags var jag och pojken bjudna på middag hemma hos bror min och mia :)
Vi har bestämt att vi ska ha en finmiddag en gång i månaden ungefär där vi bjuder varannan gång. Man ska helst göra en trerätters. Sjukt mysigt och kul, man får tilfälle att testa olika recept som man inte gör annars :)

I lördags var det alltså premiär, det var jag pojken, broren, mia och mats :) och som sagt så började alltså patrik och mia.
Förätt var lufttorkad skinka med honungsmelon, vindruvor, oliver och ost :) mycket gott, sen var det helstekt rostbiff med en jätte stor bakad potatis till och till efterrätt var det vaniljpanacotta (eller hur det nu stavas) med smörstekta päron och kanderade valnötter. Allt var verkligen suuuperduper gott! :D

Efter middagen spelade vi monopol, den nya sverigeversionen. Det var kul men som vanligt blir man helt slut och ungefär vid 3 tiden slängde jag in korten, satte mig i soffan och somnade på två röda. Man är väl en trevlig gäst så säg ;) haha! :D

Men det var en riktigt bra premiär på vår middagstradition, nästa gång är det nog jag och pojken som ska laga.. vi får se vad vi hittar på då :)


efterrätten!
efterrätten! ;D






<3


fredagskväll







Har haft en fullspäckad helg men här kommer lite uppdateringar på vad som hände i helgen. Vi börjar med fredag:

Efter jobbet körde jag ett joggingpass på friskis, joggade i 45 min, 8km! rekord för mig, mycket nöjd :D Nu är det milen som är målet :p efter det åkte jag hem trött men glad för en mysig kväll med pojken, vi lagade en jätte god middag och bakade en viktväktar-kladdkaka som jag vekat testa ganska länge.. dock blev den sådär.. konsistensen var lite gummiaktig och det var inte allt för mycket smak... men den var ju inte äcklig :p och när jag provade en bit igår när den stått i två dagar så hade den faktiskt blivit mycket godare, den har helt enkelt gottat till sig :D om någon är sugen på recepet på den så säg till så lägger jag upp det. Nöjer mig nu med att bara lägga upp receptet på middagen. Ännu ett viktväktar-recept, ett tips är att servera med bandspaggethi istället, tror det skulle passa bättre än det vi hade :)

Fläskfilé med smak av basilika (viktväktarna)

3-4 portioner (ca 4points för såsen)

500g Fläskifilé
10 champinjoner
smör att steka i
2 dl créme fraiche (lätt)
1 dl matlagningsgrädde (lätt)
1 kruka färsk basilika
rivet skal av en citron
2 vitlöksklyfto (pressade)
salt och peppar


Skär fläskfilén i strimlor och dela champinjonerna. Bryn köttet i smör i en stekpanna, tilsätt champinjonerna och låt fräsa några minuter.
Mixa fraiche och basilikabladen, rör ner blandningen i pannan tilsammans med grädden och låt puttra på svag värme. smaksätt med citronskal, vitlök. salt och peppar.

Servera med pasta :)

Kanon gott och inte alls svårt att göra, det skötte sig själv nästan :p

Hoppas det smakar :)



<3


Mailgenomgång

Började dagen med att gå igenom mailen. Det som dominerar min mailinkorg brukar vara roliga, tokiga och konstiga mail från mammsen. Dock har mammas och pappas dator nästan packat ihop helt för att ge sig in i den stora datorhimlen, den är sååå seg och går på högvarv hela tiden eller vad man ska säga.. så jag får inte mail riktigt lika ofta nu. (note to self: Fixa så att jonas fixar mammas och pappas dator så dom slipper leva med att ha en dator som är lika långsam som datorerna var för 10år sen)

Men idag hade jag iaf fått ett litet mail från mamman, och jag tyckte att det var en tänkvärd historia så jag lägger upp den här så ni också får ta del av den.


"Detta är en tankeställare.........  

Washington DC, en tunnelbanestation en kall januarimorgon 2007.

En man med violin spelar Bach i en timme.
Under den timmen passerar ca 2000 personer.


Efter 3 min spelande uppmärksammar en medelålders man musikanten och drar ned tempot i sina steg. Han stannar några sekunder och fortsätter sedan vidare.

Efter 4 min:
Violinisten får sin första dollar. En kvinna kastar myntet i hans hatt utan att stanna.

Efter ca 6 min:
En yngre man lutar sig mot staketet och lyssnar en stund, men tittar snart på klockan och går vidare.

Efter 10 min:
Ett barn i 3-årsåldern stannar, men modern drar honom vidare. (Flera barn stannade men blev utan undantag omgående ivägsläpade av sina föräldrar)

Efter 45 min:
Violinisten har spelat oavbrutet. Endast 6 personer har stannat för att lyssna en kort stund.
Ett 20-tal personer har lagt pengar i hans hatt, men de flesta utan att sakta in. Violinisten fick ihop 32 dollar sammanlagt.

Efter 1 h:
Musikanten slutar att spela och det blir tyst. Ingen lägger märke till att han slutar, ingen applåderar.

Sanningen:

Musikanten som spelade är Joshua Bell, en av världens främsta nu levande violinister och musiker. Han spelade några av Bachs mest krävande stycken på en violin värd 3,5 milj dollar.
Två dagar tidigare spelade Joshua Bell för utsålda hus i Boston, biljetterna kostade i genomsnitt 100 dollar.

Detta är en sann historia. Joshua Bells inkognitospelning på T-banestationen organiserades av Washington Post, detta som en del av ett sociologiskt experiment om perception, smak och människors prioriteringar.
Man ställer frågan: "Lägger vi överhuvudtaget märke till skönheten i en vardaglig miljö vid en opassande tidpunkt? Stannar vi till för att uppskatta skönheten? Känner vi igen en talang i ett oväntat sammanhang? Hur många av oss går på fina koncerter och betalar dyra pengar för något vi inte har vett att uppskatta?"
En slutsats i mängden:
Om vi inte väljer att stanna till när en av världens bästa musiker spelar några av världens bästa stycken på ett av världens finaste instrument.
HUR MYCKET ANNAT GÅR VI INTE MISTE OM?"





Så man kanske ska titta sig om och se om man ser något spännande en fredag som denna :)

 

<3


Torsdagsglad!

En bra dag änsålänge må jag säga :)
Började dagen med en jättegod grötfrukost med blåbär och banan, nam nam! tack Tone för tipset! (http://tone021.blogg.se/2010/march/morningsunshines.html)

Sen har det varit lite att göra på jobbet så dagen har gått ganska fort och jag har läst massa mysiga bloggar och blivit inspirerad till alltmöjligt som att baka, fota och laga massa mat :)
Sen får jag titt som tätt sms från pojken med glada tillrop och en massa medelanden från ninisen som piggar upp och gör så man sitter med ett konstant leende på läpparna :)

Sen efter jobbet ska jag även få se ninan live, vi ska ut och shoppa! :D Båda är taggade till tänderna, dock brukar det ofta resultera i att man kommer hem tomhänt.. men vi får väl se vad det blir av det hela.

Sen ska jag hem och laga mat med pojken.. Vi har en fläskfilé men ingen idé på vad vi ska göra, tips någon?

nej nu är det bara 2timmar kvar till jag får traska mot nina, shopping och skratt! :D



<3

Thailändsk kycklinggryta (viktväktarna)



4 portioner, tillagning ca 40 min.

4 kycklingfiléer á 125g
1 tsk flytande margarin
1 msk soja
2 morötter
1 purjolök
1 gul paprika
1 msk riven ingefära
½ lime
1 dl hönsbuljong
salt och svartpeppar


Skär kycklingen i strimlor och fräs i margarin tillsammans med soja, krydda och lägg upp på en tallrik. Skär morötterna i skivor och purjolöken i ringar, fräs i grytan, tillsätt ingefära. Dela paprikan i mindre bitar tillsätt mot slutet. Lägg i kyckling, pressad lime och buljong. Smaka av med salt. Servera med ris

ca 5points

Väldigt gott och lätt att laga :)

Onsdagskväll

Mys med pojken! :)
Först blir man överraskad med en stor fin röd ros! Jättefin! Tack mitt hjärta :) <3
Sen blev det middagslagning tillsammans, viktväktarnas "Thailändsk kycklinggryta", blev väldigt gott. Lägger upp receptet, sen ska jag pussa på min pojke :)

Nattinatt!






<3

Prata ut

Det är så skönt att ibland bara få prata ut. Säga allt man tänker på även om det inte hänger ihop eller låter vettigt. För man kan behöva få höra det själv, få höra hur det låter när man faktiskt sätter ord på och säger högt vad man tänker på. Då kan man märka att det kanske inte var så farligt eller det kanske inte var så mycket att göra som man trodde. Jag har iaf en tendens att tänka påtok för mycket ibland och oroa mig för allt mellan himmel och jord. Vilket ibland leder till mindre glada stunder med en tår eller två. Får man då bara frågan vad det är och man får berätta det, så kan det hela ibland sluta med ett skrattanfall när man kommer på att man faktiskt sitter och gråter för ingenting egentligen. Självklart kan det ibland vara så att man faktiskt är ledsen för något riktigt och hur skönt är det inte då att få prata med någon om det?

Så prata ut, prata ut, prata ut! och behöver man inte prata ut för tillfället så var uppmärksam på om det är någon annan som behöver det och lyssna istället. :)



<3

Glad

Hej!
Igår hade jag en riktigt seg dag, var inte alls på humör och ville bara gå och lägga mig.. men sen kom eftermiddagen! :p

Efter jobbet gick jag med en nervös klump i magen till gymmet, hade bestämt mig för att köra ett joggingpass på löpbandet. Jag blir alltid nervös när jag inte har sprungit på ett tag och för första gången på länge ska prova. Så är det inte med annan träning, men just med löpningen... mycket underligt :p Det var väl kanske lite mer än 2veckor sen jag sprang sist. Men när jag väl kommer upp på bandet och kör igång så flyter det bara! Det gick verkligen bra igår :) Det var inte äckligt jobbigt! Jag joggade i drygt 30min och hade nog fortsatt om det inte var så att det började fyllas på med folk som också ville ha sin lilla del av löpbandets härlighet :p Mycket nöjd med mig själv var jag när jag klev av, klapp på axeln! :D

Efter gymmet bar det av till Ninisen :) Ännu en övernattning hägrade! wii!
Mötte up henne och hundarna och gick en långpromenad medan vi babblade och babblade. Sen en snabbis in på ica för att handla middag och lite gott. Det bidde hamburgare och ben&jerrys half baked :D När vi kom hem märkte vi dock att jag hade lyckats köpa texmex burgare istället för vanliga.. mindre lyckat men inte katastrof :p
Fick även ta en sväng ner till grillen utanför porten då vi inte hade köpt tomater :p och vi fick tre hela tomater som grillägaren hade köpt privat till sig själv, vissa människor är fantastiskt hjälpsamma! tack tack! :)

Sen var det bara att laga, moffa i sig och njuta med en uns av magknip :p och så lite glass på det så var ju kvällens matupplevelse fulländad! :D massa gott! Det var ju trots allt kvinnodagen! Hurra för oss! :D

Lite tv-tittande och på det massa prat när man väl lagt sig :D Mys mys mys!
Ikväll kommer ninas pojken hem, men nog ska jag tjata så jag kan få komma över och övernatta fler gånger :p

Idag lyser solen igen vilket bara det gör att allt blir lite lättare, dock skulle jag ju vilja gå ut och njuta av det också... får ta en liten sväng på lunchen :)

Sen i eftermiddag ska jag träffa mammsen och så ska vi iväg på kör, mycket spännande :)




<3

måndag är alltid måndag

Idag inleder jag min 6dagar långa arbetsvecka.. inget man ser fram emot kanske.. men ska försöka att inte tänka på det för jag stressar bara upp mig. så nämner jag det igen så får någon slå till mig! :P

Dagen började väl sådär idag.. mackan jag tänkte äta var möglig och juicen hade en väldigt udda smak.. köket ser ut som ett bombnedslag vilket även "min" del av sovrumet gör... förlåt jonas för att jag lämnade ett kaoskök till dig..

Nu sitter jag på jobbet och håller på att frysa ihjäl. det är så förbaskat kallt! har tre tröjor och en stor halsduk.. men är ändå något blå om läpparna såg jag när jag gick förbi en spegel för en stund sen.. härlig miljö att sitta stilla i... måste sitta och krama ihop händerna för att få blod ut i fingrarna.. toppen..

är bara seg idag.. lite lagom less på allt... men ser fram emot att få träna en stund efter jobbet och framförallt att åka till nina och göra en favorit i repris. ska ha ännu en härlig övernattningskväll! :)

tur man har bra saker att se fram emot! :)

(btw, nu kommer det någon för att se om de kan göra något åt att det är kallt här på jobbet, håll tummarna för att det går att fixa! )

En annan höjdpunkt i vardagen just nu är att jag faktiskt köpt en ny jacka! tro det eller ej ni som känner mig! väldigt fin är den! kanske kan få upp en bild sen :)


<3

Söndagstrött

och liite bakis :P middag med jobbet igår. Väldigt trevligt och god mat och mycket vin :p
Har en teori om att jag bara blir bakis av rödvin och inte av vitt...? hum... måste nog fördjupa mig i den frågan med många tester.. ett mycket seriöst experiment! Någon som vill vara med? ;P

Sitter och slötittar på vasaloppet med pojken och alex.. Får lite inspiration till min egen längdåkningsframtid :P
ska kanske köpa stavar idag, har hört att det är bra att ha när man åker :p

Sen blir det födelsedagsmiddag för Noah! Grattis gamle man! Hurra hurra hurra! :)


<3

Fredagsmys

Så sitter man här och fredagsmyser lite :P hembakad pizza med jonas och storebroren :)
Har lyckats fått upp bilden på mig och mor, första bilden i bloggen! och fler ska det bli framöver!
nu ska jag fortsätta fredagssvulla; popcorn here I come!

<3

skojj skojj

Här är en bra sida som hjälper mig att hålla mig vaken och glad :)

http://www.tjuvlyssnat.se


<3

Fredagsmorgon

Jeses vad trött jag är i ögonen! Sitter och småkämpar för att inte helt falla ihop i en sömnhög här på jobbet.. skulle inte se så bra ut kanske... :P

Det var kanon att vara hemma på ekerö igår! Efter promenad, grace och prat så satt mammsen och jag och gick igenom alla tusentals bilder vi har på datorn. Vi har nu beställt runt 1000 bilder från fuji! Galet!
Nackdelen med digitalkameror håller kanske fler med om är att man inte tittar på bilderna lika ofta när dom ligger i datorn som när man har dom i handen.. gäller ju troligtvis inte alla men för mig är det så. Hur mysigt är det inte att en tråkig seg dag bara kunna sätta sig med ett fotoalbum i knät och bara kika på minnen :) Fick ett ryck förra sommaren och beställde bilder från varje äventyr jag gjorde den sommaren och våren och gjorde ungefär 5 album. Älskar verkligen dom! Jag har klippt klistrat och skrivit vilket gör att man kommer ihåg alla tokigheter som hände och vilka uttryck man hade och så. väldans kul! :)

Så nu väntar vi på ett jättepaket som borde komma på posten någongång i början på nästa vecka, wii! :D

Ska appropå bilder försöka lägga upp någon bild ikväll på mig och mamman från promenaden igår.. får se om jag lyckas ;)

Nu ska jag fortsätta att med våld hålla mina ögon öppna i några timmar till.. sen blir det lite träning på det.. medelpass eller gym.. det är dagens stora fråga.. får helt enkelt försöka gnugga liv i hjärncellerna och se om jag kan välja :p

<3

Hemma på ekerö



Hejsan hejsan :)

Vilken eftermiddag/kväll det blidde igår :). Tränade med Andrea (andreakarolina.blogg.se), ett medelpass. Det var riktigt roligt, mycket bra låtar.. Dock kom det aldrig riktigt igång helt och hållet.. det var bra men inte så man var hellt slutkörd efter som det kan va på vissa pass... iofs kanske det var bra nu när man är i början av sin träning :p

Efter träningen åkte vi hem till råcksta. Vi skulle nämligen ha lite parmiddag :) Jag Jonas, Andrea och Erik :) Det blidde en väldigt god svamprisotto och mias chokladtårta med fruktsallad och grädde till efterrätt (tack mia! väldigt gott!). och så drack vi lite vin.... eller kanske ganska mycket vin :p och pratade och pratade och pratade. och så lite buzz på det, ända tills jag somnade i soffan :p Kvällen blev kalaslyckad och det var väldans roligt hela tiden! :)

Idag är det slappardag för hela slanten. Är ledig, wohoo! :D
Passar på att åka hem till ekerö och umgås lite med mammisen som också var ledig idag passande nog :) vi har börjat med en mysig promenad i snövädret. Nu blir det till att slappa framför tv'n och prata en massa. Måste ju också passa på att titta på säsongsstarts avsnittet av grace som pappa spelade in åt mig igår, eftersom jag var väldigt upptagen med att dricka vin och prata om fjällen så jag missade det.. tur att det finns såna tekniska under som inspelningsbara boxar så man kan spela in de program man av olika anledningar missar :)

nej nu kan jag inte sitta här och inte umgås med mammsen när jag faktiskt är hemma för ovanlighetens skull!

Lägger upp receptet på svamprisotton här och rekommenderar den starkt! :) 



Svamprisotto

Antal portioner 2
  • 1 tsk olja
  • 1 gul lök (skivad)
  • 125 g risottoris
  • 5 dl varm grönsaksbuljong
  • 150 g blandad svamp (grovhackad)
  • 25 g färskriven parmesanost
Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna. Fräs löken på medelvärme i 5 minuter tills den är mjuk men inte har fått färg. Tillsätt ris och svamp och blanda väl tills allting är täckt av olja. Tillsätt så mycket buljong att riset täcks och koka på medelvärme tills buljongen nästan har kokat in helt. Rör hela tiden. Tillsätt resten av buljongen på samma sätt, tills riset är klart. Salta och peppra, blanda i parmesanosten och servera omedelbart.

Ha gärna lite vin i också så blir det ännu godare ;)


<3


God morgon :)

Igår var det en helkväll med övernattning hos nina som gällde. Fantasktiskt roligt ;) Man sover över hos kompisar allt för sällan egentligen.. det är ju kalasmysigt :) det var jag nina och hundarna hela kvällen! God middag (helt klart en 10a!), massa godis, x-box spel och prat halva natten. Precis som när vi var yngre :) Tack för kvällen hjärtat! <3 :)
Kvällen hade varit fulländad om man hade ägt en kamera som man kunde dokumentera med.. Men ska införskaffa en inom kort! längtar längtar längtar! :D

Sitter här på jobbet nu och längtar ut. Ser hur solen skiner genom fönstret.. En perfekt dag för att vara ute. Har precis införskaffat ett par längdskidor. Ett litet ryck jag och pojken fick från min bror och mia. Det hade varit perfekt att ge sig ut i spåren idag och se om man kunde ta sig någonstans :) Borde ju öva lite innan resan till sälen som hägrar inom kort! Bara 5veckor kvar! :)

Men man får väl nöja sig med att se solen genom fönstret idag.. men det är ju iaf bättre än ingenting! Att vara ute är säkert kallt.. och tråkigt och.. alldeles.. alldeles uunderbart! :p men nog om det nu! :)

Efter jobbet idag är det träning med andrea som gäller! Det är skönt att komma igång igen, märker hur seg och trött jag blir i kroppen när jag inte tränar. Det segaste med träningen tycker jag är att så fort man har kommit igång ordentligt och man börjar känna att det går bättre och bättre, då dyker det nästan alltid upp en otroligt ovälkommen förkylning som gör att man hamnar på 0 igen.. och finns det något segare än att alltid börja på noll.? så nu håller jag tummarna för att jag kan få komma igång och slippa förkylningar den här gången! :)

En annan sak jag sitter här och tänker på är att det skulle inte skada om man kunde le lite mer i vardagen.. allmänt och mot varandra. Blir så trött på surpuppor och arga typer. Mer glädje åt folket, det är ju sol och vårmånad för tysan! :D

<3


En egen blogg

Välkommen du som har hittat hit! :)
Nu har jag också en blogg, det kunde man inte tro. Märker redan här vid första inlägget en uns av skrivkramp.. vad ska man skriva i en blogg.. Tänk om det inte är tillräckligt intressant.. Tänk om jag stavar heelt fel... Tänk om ingen läser..
meen inte spelar väl något av det där någon roll egentligen. Det här är min blogg, här skriver jag om det jag vill, vare sig det är intressant eller inte och med vilken stavning som helst ;P

Så med det sagt både till dig och mig så kan mitt bloggande börja :)

trevlig läsning och kram på sig!


Välkommen till min nya blogg!