ljus<3

Fotodag 110122<3

Hallåå bloggen!

Evigheters evigheter sen sist! Det känns som man undviker att skriva något ju längre tiden går, för man har så mycket att skriva att man inte vet vart man ska börja. Nu tänkte jag att jag börjar från där jag är, startar om. Lite kan man väl skriva om att julen var mysig, som alltid. Nyår var kul, som oftast. Och pojken blev ett år äldre, som varje år. Hurra hurra! :) Nästa år blir han 30.. jag säger då det.. alla vet nog att jag har mer åldersnoja för det en han själv.. Men det får jag väl jobba bort.

Något som jag bestämt mig för i år, något av ett nyårslöfte, är att jag ska göra saker för min skull i år. :) Göra saker som jag tycker verkar spännande och roligt. Exempel är väl att jag gått på två träningspass den här veckan som jag aldrig gått på förut. Helt själv gick jag, och förvirrad såg jag nog ut.. Men hej vad glad och nöjd jag är nu efter att jag vågade testa, för min skull.

Den stora grejen jag gjort för min skull hittills i år är att jag har börjat på en fotokurs! Det är så otroligt roligt och spännande och inspirerande och jag vet inte vad! Fotokursen heter fotografi 1 och finns på fotografiska i stockholm. Min lärare är Göran Segeholm och jag har fått höra att jag har tur för han är en av sveriges mest eftertraktade lärare. Det kan jag förstå, han är riktigt duktig, rolig och inspirerande. Första lektionen var i torsdags och jag har nog aldrig lekt lika mycket med kameran under det halvåret jag haft den som den här helgen! Vi pratade om slutartid och fick läxa att antingen försöka fånga rörelse i bilden genom att ha slutartid 1/30 sek. Eller att göra en panorering med kameran. Man ska fota ett objekt som rör sig men man ska panorera med kameran så att objektet blir skarpt och bakgrunden ska bli som ett streck.
Så igår var jag ute och fotade med Tim och Caroline som snällt ställde upp på att bli foto-offer :P Jag fick till endel bra panoreringsbilder på en lekplats. Att fånga rörelse i en bild har jag inte fått till än men det kanske kommer. Något mer vi testade igår kväll var ljusgraffitti! Så sjukt häftigt! Caroline visade en blogg, SMÄM, där en tjej håller på mycket med detta. Och hej vad kul det är!! Så det testade vi också på kvällen och det vill jag verkligen göra igen, utveckla mer helt enkelt!

Man kan väl helt enkelt säga att jag är rätt nöjd och glad med min lilla tillvaro just nu. Fortsätter det såhär kommer nog 2011 bli ett av mina bästa år! :)

Nu ska jag kika lite på gårdagens foton och sen kanske det dyker upp något här! :)


<3