Hemma helg

 

Heela helgen har spenderats med mammsen och pappsen! Riktigt härligt, mysigt och skönt! Vi började med bio och middag i fredags. Såg true grit, riktigt bra :) och åt kina-mat. Sen åkte vi ut till eriksberg och där har vi spenderat resten av helgen. I går var jag mamma och pappa ute på en lång skidrunda på isen. Vi prickade in dom två timmar då solen sken, perfa :) Sen blev det mys och middag med efterätt och två filmer. Idag har jag iofs barit "ensam" ute på ön då pojken var tvungen att åka in och plugga.. trist.. men jag stannade hos mor och far. Vilat och tittat på film och ätit god mat. Är rätt jättenöjd med helgen är väl summan av kardemumman! :) Tack mammi och pappi!
Bror min och Mia är ju i Mexico.. och har det bra.. meeen men.. Man ska inte klaga på snö..kyla..och..snö..? Men snart kommer sommaren! :)

Lite bilder från helgen:

<3


Fotoläxa nr 4

Fota en bild i fönsterljus och en bild med blixt riktad mot en vägg. Pojken fick modella och dom här bilderna blev mitt bidrag.

 


<3


Glad alla hjärtans dag!Födelsedagsfika hos Susanna<3


Fota<3


Lektion 4

I torsdags var det lektion 4a på fotokursen och vi pratade ljus. Det var givande som alla andra lektioner. :) Är som sagt väldigt glad att jag går den här kursen och har en känsla av att jag kommer fortsätta med kurs nummer två.. Här är iaf de bilder jag skickade in i temat ljus:

 <3


Fota fota fota

Mycket kretsar kring min kamera just nu.. och så kommer det nog vara sålänge jag går på fotokursen. Det är roligt hur jag får med mig folk i min fotoframfart :) I helgen var jag ute hos mor och far, hela familjen samlad. Och jag fick med mig hela familjen att rigga upp en liten liten fotostudio så jag kunde ta en bild jag tänkt på som mitt bidrag eller läxa till lektion 2. Lektion 2 handlade om bildkomposition, hur man får fram sitt "budskap" i sin bild genom att använda vinklar och ljus och allt vad man kan hitta på :)

På lördagsmorgonen riggade jag själv upp för en bild som får heta "dagen efter"Tänkte att jag ville få fram rörelsen från "festen" men lugnet från att det är morgonen efter, med ljuset och så.. Jag är inte kanoners på att förklara än så länge.. men det kommer kanske :P

Sen fotade jag lite när pojken min satt och spelade sitt kära tv-spel.. Lite av min vardag :P Där jag ville få fram "action" från spelet med hjälp av vinklarna.Sen har vi bilden som hela familjen var inblandad i. Känslan av att vara ledig. Att få lägga upp fötterna vid brasan och bara vara. Helg helt enkelt:Sen blev jag så himla glad också, jag fick en present av pappsen! :D Jag fick överta/låna hans gamla stativ!!! :D Jisses så glad man kan bli! Nu har jag en grym grund att fortsätta bygga på. Det kommer bli galet mycket lättare att fota porträtt och allt annat också för den delen! :) Tackelitackelitack!!

Det använde vi sen på kvällen också när jag fick med alla ut på lite ljusgraffitti!
Nu ska jag bara bestämma mig för vilken av de tre första bilderna som jag ska skicka in som läxa... hm hm hm... det löser sig nog :)


<3